5 ideeën voor nieuwe content op uw facebookpagina

Par bigint Le 18 december 2017

Enkele weken geleden legden we u uit hoe u een eigen facebookpagina aanmaakt. Vandaag delen we enkele ideetjes voor content die je met je volgers kan delen!

Inhoud primeert! Als apotheker is uw adviserende rol voor uw patiënten van cruciaal belang. Sociale netwerken, zoals facebook, zijn de ideale plek om uw (toekomstige) patiënten te sensibiliseren en vooral om u te profileren als gezondheidsspecialist.

1. Advies op maat

Als apotheker weet u veel zaken die uw patiënten niet weten. Denk aan de kleine probleempjes die patiënten kunnen ondervinden en reik hun oplossingen aan om hieraan te verhelpen.

Bijvoorbeeld: Wat is de remedie tegen …. ? Wat kan ik doen als mijn baby last heeft van hevige buikkrampen? Hoe bestrijd ik luizen? Wat doe ik aan artrose?

2. Volksgezondheidscampagnes

De FOD Volksgezondheid en andere actoren uit de gezondheidssector publiceren regelmatig informatie- of preventiecampagnes. Aarzel niet om hun inhoud te delen op uw facebookpagina: filmpjes, affiches, tips, enz.

3. Nieuws

Laat uw facebookpagina meesurfen op de actualiteit. Deel artikels, plaats producten in de kijker of geef tips over hot topics.

Op vrijdag de 13e bijvoorbeeld kunt u inhoud delen rond het thema « stress ». Als het kouder wordt, bereid uw patiënten dan voor op de kleine seizoenkwaaltjes. Vergeet ook niet om online-artikels uit tijdschriften kranten over actuele gezondheidsonderwerpen te delen.

4. Gebeurtenissen

Organiseer je een workshop rond “schminken” in je officina? Neemt je team deel aan een loopwedstrijd voor het goede doel ? Geef je een lezing voor je patiënten rond geneeskrachtige kruiden? Is er een nieuwe medewerker die het team in je officina komt versterken? Deel het op je facebookpagina!

Vergeet ook niet om wedstrijden te organiseren op je pagina. Een handig middel om klanten te binden en om er nieuwe klanten bij te krijgen! Een wedstrijd organiseren is heel eenvoudig en bijna kosteloos: vraag je volgers om facebookpost te liken, 3 vrienden te vernoemen en om de post publiekelijk te delen. Organiseer vervolgens een trekking aan de hand van gratis tools zoals Fanpage Karma.

5. Producten

Deel informatie over nieuwe beschikbare producten in uw officina, maak uw promoties bekend, geef uitleg over het juiste gebruik van een product.

Facebook is een uitstekend middel om uw gamma kenbaar te maken en patiënten zin te geven om hun aankopen te doen in uw officina.