5 tips om klanten te binden via een nieuwsbrief

Par Aline Noël Le 24 april 2018

In een volledig gedigitaliseerde wereld, lopen de relaties met uw patiënten ook buiten de apotheek nog verder door. Hoe bouwt u klantloyaliteit op aan de hand van interessante e-mailings? Lees hier onze 5 tips voor efficiënte nieuwsbrieven!

1.  Gebruik een professioneel hulpmiddel voor het verzenden van nieuwsbrieven

Professioneel

Of het nu gratis of betalend is, u moet gebruik maken van een professionele tool om nieuwsbrieven te verzenden. Aan de hand van deze tool kunt u vlot en eenvoudig mooie e-mailings opstellen die voor uw patiënten uitnodigend zijn om te lezen. De tool laat u ook toe om uw contacten snel te beheren en u een zicht geven van de leessnelheid van uw e-mailings. MailChimp is bijvoorbeeld een krachtige tool waarmee u tot 2000 e-mailadressen gratis kunt beheren.

2. E-mailadressen van uw patiënten verzamelen

Voordat u begint met een nieuwsbriefmailing, moet u de e-mailadressen van uw patiënten verzamelen. Hoe doen we dat? U kunt bijvoorbeeld een automatische registratieknop toevoegen aan uw website of uw patiënten hun e-mailadres vragen bij het toekennen van een klantenkaart. Let er echter op dat u hun toestemming verkrijgt om e-mailings naar hen toe te zenden.

3. Interessante inhoud bieden

We hebben u als professional in de gezondheidszorg al verteld dat u over informatie beschikt die interessant is voor uw patiënten. Tips of trucs om dagelijkse kwalen te bestrijden, preventieboodschappen, gezondheidsnieuws of informatie over hoe je bepaalde producten het beste gebruikt: al deze onderwerpen interesseren uw patiënten. Combineer dit soort informatie met “marketing”-inhoud (wedstrijden, promoties, evenementen) om ervoor te zorgen dat uw patiënten u willen lezen!

4. Niet spammen

Te regelmatig of opdringerig e-mailings versturen is geen goed idee. Wel integendeel: e-mailclients kunnen u als “spam” beschouwen als u bepaalde regels niet respecteert. Geef uw gebruikers bijvoorbeeld altijd de mogelijkheid om zich af te melden en stuur hen geen e-mailings zonder hun toestemming. Wilt u graag het aantal lezers optimaliseren? Let er op dat u niet te vaak nieuwsbrieven rondzendt want dit is storend voor uw abonnees.

Analyseren5. Analyseer de data voor een voortdurende verbetering

 

Afhankelijk van de verzendapplicatie voor de nieuwsbrief die u gebruikt, kunt u zeer nuttige informatie over uw abonnees krijgen. Het leespercentage geeft bijvoorbeeld aan hoeveel mensen uw e-mailing hebben geopend. De click rate vertelt u hoeveel mensen op een artikel of media hebben geklikt en stelt u zelfs in staat om te definiëren welk artikel het meest gewaardeerd werd door uw abonnees. Al deze informatie zal kostbaar zijn voor u om uw toekomstige e-mailings aan te passen. Uw doel: telkens meer patiënten bereiken met content die aan hun verwachtingen voldoet, zodat u uw adviesrol ten volle kan uitspelen. Zo komen ze terug naar uw apotheek.