Begeleiding: de sleutel om patiënten te doen terugkeren

Par Aline Noël Le 10 januari 2019

Slaagt uw apotheek er in de ogen van de patiënten in om zich te onderscheiden van de almaar toenemende concurrentie? Uw adviserende rol is cruciaal als u uw patiënten bij u wil doen terugkeren. Ontdek hoe Ultimate, de business software voor officina’s, u kan helpen om uw patiënten een optimale begeleiding te bieden

Maak het verschil

België heeft een van de dichtste apotheeknetwerken van Europa (1 apotheek per 2.500 patiënten). Daarnaast zijn er ook nog de e-concurrenten die vrij verkrijgbare producten aanbieden en die in de komende jaren ook geneesmiddelen op voorschrift zouden kunnen afleveren. Als onafhankelijke apotheker moet u ook nog eens het hoofd bieden aan de prijsstrategie van de para-farmaceutische “supermarkten”. De Belgische apotheker krijgt dus af te rekenen met een harde concurrentie die alomtegenwoordig is. Hoe zorgt u ervoor dat uw apotheek zich in de ogen van de patiënten onderscheidt van de concurrentie? Zet voluit in op uw toegevoegde waarde: advies en begeleiding van patiënten.

Een geadviseerde patiënt is een terugkerende patiënt

Er is één ding dat geen enkele concurrent beter kan doen dan u: op maat gesneden en persoonlijk advies verstrekken aan uw patiënten. U heeft alle sleutels in handen om uw patiënten te kennen, te anticiperen op hun behoeften en hun een uitstekende begeleiding te bieden.

De apotheker is de eerste actor van onze gezondheidszorg. Het is bij de apotheker dat de patiënt te rade gaat om begeleid en aangestuurd te worden wanneer hij een probleem heeft. U vervult een belangrijke rol in het leven van uw patiënten. U bent wetenschappelijk geschoold en heeft dus de nodige competentie en kennis in huis om uw patiënten te adviseren en een sleutelrol te spelen op het vlak van preventie en welzijn. Het is dankzij deze troef dat uw patiënten vertrouwen hebben in u en uw team en bij u willen terugkeren.

De patiënt begeleiden is een allesomvattend proces. De glimlach waarmee u mensen te woord staat, de tijd die u aan hen besteedt, de duidelijkheid en het nut van uw advies, de ontwikkeling van een medicatieschema, … Al uw handelingen en woorden helpen ervoor te zorgen dat patiënten bij u willen terugkeren.

Ultimate, uw voordeel voor een optimale begeleiding

Op sommige vlakken zal onze software u niet kunnen helpen. Maar met Ultimate, onze business software voor officina’s, kunt u:

  • Alle informatie over uw patiënt bekijken terwijl het afleveringsscherm open kan blijven staan.
  • Alle informatie over een product verstrekken (zelfs de vorm van het product tonen) dankzij de Medipim-database, terwijl het afleveringsscherm blijft openstaan
  • Onmiddellijk verwittigd worden als er allergieën of pathologieën bestaan in verband met het afgeleverde artikel.
  • Gewaarschuwd worden voor ieder risico op interactie en contra-indicaties van de geneesmiddelen (DelphiCare). Een meerwaarde: naargelang van de gebruiker kunt u een waarschuwingsniveau instellen.
  • Duidelijke medicatieschema’s opstellen en afdrukken die uw patiënten (al dan niet in een rustoord) zullen helpen met hun therapietrouw.
  • Makkelijk contact kunnen opnemen met uw patiënten via e-mail of sms. Erg handig om speciale acties te communiceren, patiënten te verwittigen dat een bestelling is gearriveerd of te herinneren aan een ontbrekend voorschrift.
  • Permanent in contact blijven via FarmaMobile, de gratis app voor het verzenden van voorschriften, herinneren wanneer het tijd is om medicatie in te nemen op basis van het medicatieschema of te antwoorden op vragen van uw patiënten.
  • Getrouwheidskaarten aanmaken en beheren waarmee u uw patiënten kunt belonen voor hun loyaliteit.
  • De dienst “Huisapotheker” in één enkele muisklik voorstellen. Zodra deze optie is gevalideerd, wordt het beheer van de medicatieschema’s automatisch opgestart bij de aflevering.

MEER WETEN? VRAAG EEN GRATIS DEMO!