Een back-up maken van uw gegevens op ULTIMATE: bent u waakzaam genoeg?

Par Aline Noël Le 25 mei 2018

Nu GDPR en cybercrime hoog op de agenda staan, is het beheren van de gegevens van uw apotheek nog nooit zo belangrijk geweest. ULTIMATE biedt u de mogelijkheid om uw gegevens op te slaan. Ontdek hier hoe u een veilige en efficiënte back-up in uw officina business software kunt maken.

Back-up vanuit ULTIMATE

Om de gegevens van uw apotheek te bewaren, voert uw ULTIMATE-software dagelijks ‘s nachts (om 2 uur ’s ochtends) een back-up uit.

U kunt natuurlijk de back-updagen wijzigen en deze functie uitschakelen wanneer u van wacht bent, zodat u niet gehinderd wordt in uw werk.

Indien nodig kunt u ook op elk moment zelf een back-up “genereren”.

Externe back-up: extra veiligheid

De back-up van uw apotheekgegevens gebeurt op een herschrijfbare DVD-RW media, in de vorm van bestanden die zonder de juiste software niet gebruikt kunnen worden.

Het voordeel van deze externalisering is dat u de back-up mee kunt nemen om deze buiten uw apotheek te beveiligen (bijvoorbeeld in een kluisje bij u thuis). Dit kan nuttig zijn in geval van brand of diefstal in uw apotheek.

Het andere voordeel van deze “DVD-RW” is dat ze herbruikbaar zijn, zodat u om de andere dag op twee verschillende dvd’s een back-up kunt maken. Zo beschikt u dagelijks over een back-up van al uw gegevens.

Hoe verkrijgt u een optimale back-up?

Vanuit uw ULTIMATE Officina Business Software verloopt alles automatisch. Even bij de les blijven is voldoende om te zorgen voor een optimale back-up van uw apotheekgegevens:

  1. Zorg ervoor dat de DVD-RW altijd correct in de schijfbrander is geplaatst.
  2. Zorg ervoor dat u 2 dvd’s afwisselt. De ene dag wordt de back-up uitgevoerd op de eerste dvd en de volgende dag op de tweede dvd. En zo verder… U hebt dan altijd een recente back-up van uw gegevens. Ontwikkel hiervoor de reflex om elke ochtend wanneer u in de apotheek aankomt de dvd-schijven te wisselen.
  3. Let op de levensduur van de DVD-RW. Wij raden u aan deze minstens één keer per jaar te vervangen om incidenten te voorkomen. U kunt eenvoudig nieuwe dvd’s bestellen via het tabblad “Verbruiksartikelen” in uw ULTIMATE-software.
  4. Controleer regelmatig de staat van de back-up. U kunt controleren of uw back-up correct is uitgevoerd via het “i”-pictogram van uw ULTIMATE-software of via “Menu/ Tools / Techniek / Back-up / Compte-rendu de la dernière sauvegarde”.

Merkt u dat er bij de back-up iets is misgelopen? Neem dan contact op met onze klantenservice die u graag verder zal helpen.

Vergeet niet dat het uw verantwoordelijkheid is om te controleren of de back-upprocedure correct wordt uitgevoerd en of uw opgeslagen bestand bruikbaar is.

Meer informatie nodig? Aarzel niet om ons te contacteren!