Financiële oplevering: verlies geen geld meer

Par Aline Noël Le 10 februari 2020

Wanneer u een pakketje thuis ontvangt, controleert u of het product overeenstemt met uw bestelling en met de prijs. En in uw apotheek doet u net hetzelfde. Veel apothekers kunnen dit echter niet rechtstreeks in hun software doen. Geldt dit ook voor u? Meer weten over de financiële oplevering van bestellingen?  Lees dan verder!

Een volledige oplevering van uw bestelling

Bij het bestellen van de producten gaat u met uw leverancier “akkoord” met de hoeveelheid te leveren producten en met de prijs die voor deze bestelling moet worden betaald.

Bij het ontvangen van een bestelling is het daarom belangrijk om te controleren of alle bestelde producten zijn geleverd.

Hiervoor kan een intuïtieve tool als OFFIPDA u veel tijd besparen. In een handomdraai kunt u in ULTIMATE, uw Business Software voor officina’s, de bestelling controleren en uw voorraden bijwerken. U kunt zelfs meerdere bestellingen tegelijk verwerken zonder risico op fouten!

Tijdens de oplevering van de bestelling is het ook van belang om te controleren of de overeengekomen financiële voorwaarden zijn nagekomen.

Het gebeurt wel vaker dat er prijsfouten in facturen sluipen of dat de leverancier vergeet de korting toe te kennen.

U kunt zich hiertegen wapenen via de in ULTIMATE beschikbare module “financiële oplevering”. In enkele seconden kunt u nagaan of de prijs van de eerste bestelling in overeenstemming is met de factuurprijs.

De financiële opleveringsmodule in ULTIMATE

Met deze module kunt u de prijs van uw bestelling vergelijken met de prijs die op de ontvangen factuur staat vermeld. Komen beide prijzen niet overeen, dan bekijkt u elke regel van de bestelling in detail om deze te controleren op fouten.

Zodra u de fout heeft gevonden, kunt u rechtstreeks vanuit de module de korting aanpassen om inconsistenties in uw boekhouding te voorkomen. U vraagt dan gewoon een creditnota aan bij uw leverancier.

U bent nog geen ULTIMATE klant en wilt meer weten over de mogelijkheden van de software of u wilt graag een demo zien?