Health Days: begeleiden van de apothekers van morgen

Par Aline Noël Le 24 april 2018

Op 20 april nam SABCO deel aan de Health Days die aan de UGent werden georganiseerd. Deze sessie voor studenten in MA2 farmaceutische wetenschappen stelde bedrijven in staat om waardevolle informatie te leveren aan de apothekers van morgen.

Wat zijn Health Days?

Deze informatiesessies worden georganiseerd in de verschillende farmaceutische en gezondheidsfaculteiten in België. Het doel is de studenten te informeren om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun overgang naar het beroepsleven.

Apotheker en manager

Als partner van de apotheker bezorgde SABCO een vooral economische boodschap aan de Gentse studenten. Na een overzicht van de evolutie van de farmaceutische context (digitalisering, het verschijnen van discounters en nieuwe e-commerce sites), presenteerde SABCO de verschillende indicatoren die essentieel zijn voor een efficiënt beheer van een apotheek. Marge, omzet, belasting, voorraden: deze goed beheersbare gegevens in de Ultimate bedrijfssoftware voor apotheken zijn essentieel voor een goede groei van de apotheek. Daarnaast gaven onze teams de studenten advies over hoe ze deze parameters positiefkunnen beïnvloeden en een succesvolle apotheek kunnen uitbouwen.