Huisapotheker: honorarium bij stopzetting van de dienstverlening aanrekenen

Par Aline Noël Le 20 november 2018

Voor patiënten die na 1 oktober 2017 en vóór 1 januari 2018 zijn overleden of naar een woonzorgcentrum (WZC) zijn verhuisd, moet u vóór 30 november 2018 alle honoraria bij stopzetting van de dienstverlening hebben gefactureerd. PHARMAGEST BELGIUM heeft een praktische tool ontwikkeld die dit proces voor u automatiseert. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Manuele facturatie

De verhuisdatum van een patiënt naar een rusthuis kunt u niet opzoeken in MyCareNet. Wanneer u echter kennis heeft van een patiënt die tussen 01/10/17 en 01/01/18 is overleden of naar een woonzorgcentrum is verhuisd, kunt u manueel in ULTIMATE het honorarium ten bedrage van 4,74 € dat van toepassing is bij stopzetting van de dienstverlening, aanrekenen.

Om dit te doen, klikt u op de knop “huisapotheker” in het patiëntenluik en selecteert u de reden voor de stopzetting.

Stopzetting huisapotheker

 

 

 

 

 

Semi-automatische facturering jaar 2017

Om de semiautomatische facturering te starten, gaat u gewoon naar het tabblad pre-tarifering (F3 – Menu → D – Admin → I – Verzending naar TD → T – Nazicht tarificatie).

Huisapotheker

 

Klik vervolgens op de knop “tarificatie van de CNK’s” om de patiëntenzoekfunctie te starten. Let er wel op dat u verbonden met MyCareNet voordat u begint te zoeken.

Op basis van de zoekresultaten kunt u patiënten aanvinken/uitvinken vooraleer u valideert om de voorschriften automatisch aan te maken.

Deze tool is beschikbaar in de versies 2.12.3-35 /2.13.2-58 / 2.13.3-15 van de ULTIMATE software.

Semi-automatische facturering jaar 2018

Voor in 2018 overleden patiënten of patiënten die in de loop van 2018 naar een woonzorgcentrum zijn verhuisd, kunt u vanaf december 2018 het honorarium bij stopzetting van de dienstverlening van de huisapotheker aanrekenen. Dit honorarium bedraagt 31,8€ per patiënt.

Hiervoor kunt u dezelfde pre-tariferingsknop gebruiken (zie hierboven).

Opgepast, patiënten die gefactureerd moeten worden, moet u zelf aanvinken, standaard verschijnen alle patiënten in deze lijst. U moet enkel overleden patiënten of patiënten met een ingangsdatum in het rustoord in de loop van 2018 aanvinken.

Wij raden u aan dit in januari te doen, zodat het CNK-tarief effectief is bijgewerkt.

Deze tool werd door SABCO geïmplementeerd om het proces te vergemakkelijken. Uiteraard blijft het daarnaast belangrijk om de facturering, waarvoor u verantwoordelijk bent, grondig na te zien.