SABCO wordt Pharmagest Belgium en Pharmagest Luxembourg

Par Aline Noël Le 19 december 2018

Het verheugt ons u te kunnen aankondigen dat SABCO op 1 januari 2019 officieel Pharmagest Belgium en Pharmagest Luxemburg wordt.

Door in heel Europa één enkele naam aan te nemen, willen we meer eenheid tot stand brengen in onze dochterondernemingen om zo onze positie als toonaangevend platform voor de gezondheidszorg in Europa te versterken. De oplossingen die we samen met een 1000-tal Pharmagest-medewerkers hebben ontwikkeld, zorgen vandaag in 10.000 klanten-apotheken voor meer welzijn bij ongeveer 30 miljoen patiënten.

Als dochteronderneming van de Cooperatieve Welcoop, voor 100% in handen van apothekers, ontwikkelt Pharmagest nu patiëntgerichte diensten in synergie met alle disciplines van de gezondheidszorg en bedeelt het de apotheker een centrale rol toe in het zorgproces.

De Pharmagest-oplossingen bieden een antwoord op de nieuwe uitdagingen waar apothekers voor staan. In nauwe overeenstemming met de waarden van de Groep, zullen wij apothekers helpen om elk van de veranderingen in hun beroep op een deskundige manier aan te pakken, die hen toelaat om dicht bij de mensen te staan, op een positieve manier te anticiperen op de toekomst, en elke uitdaging als een nieuwe kans te beschouwen.

Als apotheker speelt u een belangrijke rol in het leven van miljoenen patiënten. Daarom stellen we ons als taak om u te versterken in uw rol binnen het gezondheidssysteem en u te begeleiden bij de diensten die u levert aan uw patiënten.

Gedreven door de visie en de Europese ontwikkeling van de groep Pharmagest en versterkt door onze 40 jaar lange aanwezigheid op de Belgische, Luxemburgse en Franse apotheekmarkt, bevestigen wij met deze aankondiging opnieuw onze wil om samen met u de apotheek van morgen uit te bouwen. De gezondheid van de patiënt staat daarbij centraal.